Walking Dead’in Yapımcısı Amazon'la Anlaştı

The Walking Dead, Fear the Walking Dead, Outcast gibi filmlerin yapımcısı olan Kirkman, yaptığı yeni anlaşma ile artık Amazon Prime Video için film yapacak.
Yayın servisleri için oldukça yoğun bir haftaydı. Amazon ise haftayı büyük bir duyuruyla kapatıyor: Firma, ‘The Walking Dead’in yapımcısı Robert Krikman ile tam kapsamlı bir anlaşma sağlamışlar. Bunun yanında Skybound Entertainment adlı prodüksiyon firması ile de ilk aşama anlaşması imzalamışlar. Bu gelişmede diğer bir yandan da, The Walking Dead, Fear the Walking Dead ve Cinemax’ta yayınlanan Outcast’in arkasındaki beynin üreteceği yeni filmlerle Amazon Prime Video’nun ayrıcalıklı hale gelmesini sağlayabilecek.


Skybound, geçmişi nedeniyle her iki Walking Dead TV dizilerinin yayınlayan kanal olan AMC ile yakın ilişkileri bulunmakta. Kirkman iki yıl önce yayın kuruluşu ile tam kapsamlı bir anlaşma imzalamıştı (Şu an itibariyle Cinemax’ta gösterilecek olan Outcast, kapsam dışında tutulmuştu). The Walking Dead’in geçen yıl yaşadığı reyting düşüşüne rağmen televizyonda en çok izlenen dizilerden arasında olma özelliğini korumaya devam etmişti. Yapılan bu anlaşma da AMC için en çok kar getiren hit yapımcıları firmada tutmayı sağlamaya dönüktü.
Amazon, Skybound’un tutkulu beklentilerini tatmin etmek için daha iyi bir seçenek.
Yaşanan bu gelişme ile yapılacak tüm yeni diziler Amazon’u aynı konuma taşıyacak. Skybound ile yapılan bu büyük anlaşma, Amazon’un, firmanın yapacağı yeni projelerde birincil pay sahibi olmaya hak kazanacak. Amazon için bu anlaşma inanılmaz bir anlam ifade etmekte olmakla, aynı zamanda Skybound’un dijital stratejilere olan ilgisi de göz önünde bulunduracak olursak, büyük anlam ifade ediyor. Yapımcı David Alpert’in idaresi altında firma, YouTube Red programcılığına iştahlı bir biçimde atlamış, aynı zamanda Delusion gibi sanal gerçeklik projelerine ve bir uygulama ile yürütülen Capture gibi deneysel filmlere de el atmıştılar. Amazon’un oldukça geniş bir aralıkta yer alan ürün ve servislerini göz önünde bulundurursak Skybound’un dijital dünyaya olan yaklaşımını karşılayabilecek en makul alanın Jeff Bezos’un firması olduğunu da görebilmekteyiz.


Ayrıca anlaşmanın yayıncılık hizmet programı sektörünün bizatihi yaşamakta olduğu süregelen evrime de ilginç  katkı sağlayacağını söyleyebiliriz.Bu hafta Netflix orijinal programcılığı geliştirmek için Mark Millar’ın firmasını satın aldığını söylemişti. Disney ise daha önce söz verdiği üzere kendi yayın servisini 2019 yılında faaliyete geçireceğini açıklamıştı. Skybound’un Amazon ile olan ortaklığı, mevcut TV kanallarının en ilgi çekenlerinden birini dahil etmek yayıncılık hizmetini bir adım daha ileriye taşımakta.
Şurası kesin ki bu anlaşma ile birlikte Prime Video, korku ve savaş filmi tutkunları için de facto kanal olacak.

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.