iPhone İle İlgili Bilmediğiniz 10 Özellik

Birçoğumuzun bilmediği öğrendiğiniz de iyi ki varmış diyeceğiniz ilginç ve kullanışlı 10 özelliği sizler için derledik.



1. Hoparlörden daha fazla ses çıkmasını sağlayın




Ayarlar > Müzik > EQ’ya girerek, ‘Gece Yarısı’ seçeneğini işaretleyin. Böylelikle iPhone'nunuzun  hoparlörü biraz daha güçlü ses vermeye başlayacaktır. İsterseniz bir müzik açarak aradaki farkı görebilirsiniz.

2. Ekranı siyah-beyaz yapın



Bu ayar, renk körlüğü yaşayan kişilerin ekranda bazı simgeleri seçemedikleri için geliştirilmiş bir seçenektir. Fakat bazıları bunu yapmanın, telefona olan bağımlılığı azalttığını iddia ediyorlar. Teoriye göre temelde her uygulama, kullanıcıyı kullanmaya sevk edecek yerinde renk kombinasyonları ile tasarlanmış (örneğin ekran üzerinde büyük kırmızı renk bildirim işaretine tıklamamak, neredeyse imkansızdır, değil mi?). İşte renkler kaybolunca da, sizi bu simgelerden soğutuyor.

Yine de bu filtreyi uygulamak isterseniz Ayarlar>Genel>Erişilebilirlik>Ekran>Renk Filtereleri bölümüne giderek yapabilirsiniz. Renk körleri için başka seçeneklerde mevcut.

Eğer ekran görüntüsünü hızla değiştirmek isterseniz, Ayarlar>Genel>Erişilebilirlik>Erişilebilirlik Kısayolu>Renk Filtrelerine gelerek bu kısa yolu aktif hale getirebilirsiniz. Bu şekilde home tuşan üç kez basarak bu filtreyi açıp, kapatabilirsiniz.

3. Resimlerinizi, resim üzerinde bulunan nesnelere göre arayın




Fotoğralar uygulamasında üstte bulunan arama çubuğuna aramak istediğiniz nesneyi ya da kişiyi yazarak ilgili resmi bulabilirsiniz.

4. Flash ışığının parlaklığını değiştirin




Flash ışığının parlaklığı normalde çok fazladır. Fakat ilgili simgeye üç boyutlu bir dokunuş gerçekleştirirseniz, daha düşük parlaklık seviyelerini ayarlayabilme imkanınız var. Özellikle geceleri kalktığınızda uykunuzu kaçırmasını istemiyorsanız, bu ayar sizin için oldukça kullanışlı olabilir.

5. GSM Verisi ya da Batarya gibi önemli menülere kısayollar atayın




Telefonunuzun 3D Dokunma (iPhone 6 ve üstü modellerde bulunmakta) özelliği varsa bu özelliği Ayarlar simgesi üzerinde kullanarak dört önemli kısa yol oluşturabilirsiniz: Batarya, Şebeke Verisi, Wi-Fi ve Bluetooth. Yapmanız gereken sadece, simge üzerine sıkıca basılı tutmak.

6. Dinlemediğiniz şarkıları otomatik olarak silin



Ayarlar>Müzik bölümüne giderek telefonunuzda müzik için ayrılan depolama alanını düzenleyebilirsiniz. Müzik için ne kadar yer ayırmak istediğinizin ayarını yaptıktan sonra Müzik uygulaması, belirlediğiniz limitin aşılması durumunda uzun süredir dinlemediğiniz parçaları silerek, yer açacaktır.

7.Arabanızı park ettiğiniz yeri bulun




‘Haritalar’ uygulaması, aracınızda Bluetooth varsa ve telefonunuzla eşleştirme yapmışsanız, aracınızın en son park edildiği yeri hafızaya alma özelliğine sahiptir. Uygulama size park konumunu gösterecek olmakla birlikte aynı zamanda arabayı garaja park ettiyseniz ve hangi katta park ettiğinizi bilmek istiyorsanız bir resim ya da not da ekleyebiliyorsunuz.

8. Hizalama yapmak için telefonunuzu kullanabilirsiniz



Pusula uygulamasında iken sola doğru kaydırma yaparsanız, telefonunuzu hizalama aracı (şakül) olarak kullanabilirsiniz.Bir şeyleri asacağınız zaman oldukça faydalı olabilecek bir uygulama.

9. Hesap makinesinde sadece bir rakamı silebilmek




Siz de diğerleri gibi misiniz ? hesap makinesinde yanlış bir şey yazdığınızda yazdığınız her şeyi siliyormusunuz. Halbuki rakamları sola doğru kaydırırsanız, her kaydırmada bir hane silebilirsiniz!


10. Telefon kilidini home tuşuna basmadan açın




Telefon kilidini açmak için ekran kilidine nasıl basmanız gerektiğini biliyor musunuz? Bu durum bazen canınızı sıkıyor olabilir. Bu gidişi artık bir son vermek isterseniz, Ayarlar>Genel>Erişilebilirlik>Ana Ekran Tuşu’na gelin ve ‘Açmak İçin Parmağı Basılı Tut’ seçeneğini aktive edin. Bu durumda yapmanız gereken tek şey parmağınızı home tuşu üzerinde bir süre tutmak olacaktır.

Bu yazımızda sizlere birbirinden ilginç ve faydalı 10 İphone özelliğini anlattık.Sizde arkadaşlarınıza bu özelliklerden bahsetmek isterseniz aşağıdaki sosyal medya butonlarından paylaşabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.